Foto: Per Frank Paulsen

Narkosmugler dræbt af politiet

En gruppe formodede narkosmuglere kom søndag aften i skudveksling med politiet i Ålbæk Havn. En blev dræbt i skyderiet. En politibetjent er alvorligt såret.

En person er søndag aften blevet dræbt i skudveksling med politiet i Ålbæk Havn i Nordjylland. Samtidigt meldes en politimand alvorligt såret.

Skuddene blev affyret i forbindelse med, at en gruppe formodede narkosmuglere i en båd forsøgte at stikke af fra en såkaldt anholdelsesgruppe fra politiet i den nordjyske havn, der ligger mellem Skagen og Frederikshavn. Det skete kort efter klokken 21.

- Under flugten opstod der skudveksling mellem politiets anholdelsesgruppe og gerningsmændene, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

- En gerningsmand blev dræbt og en gerningsmand såret. En politimand blev alvorligt såret. En tredje gerningsmand blev anholdt, tilføjes det.

Vagtchefen hos Nordjyllands Politi fortæller til Ritzau, at han ikke umiddelbart kender tilstanden for den sårede politimand.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed efterforsker nu sagen.

Der afholdes et pressemøde på Aalborg Politigård klokken 10 mandag formiddag, hvor der ventes at blive fremlagt flere oplysninger og detaljer om den voldsomme episode.