Foto: Kim Christiansen

Naturvejleder: Ulv kan berige naturen

Et ulv kan både være spændende og nyttig at have i den danske natur, mener en nordjysk naturvejleder.

Hvis det virkelig er en ulv, gartnereleven Aleksander Christian Pedersen Nielsen spottede nær Sandmoseskolen ved Brovst onsdag omkring middag, så er det et velkomment indslag, lyder det fra en naturvejleder.

- Hvis det er en ulv, er det en kæmpe berigelse til den danske natur. At få et kæmpe rovdyr til Danmark, det synes jeg da er spændende, siger naturvejleder fra Naturcenter Fosdalen, Svend Møller Nielsen.

Udover at man kan være heldig at opleve en ulv i naturen, så kan det også være nyttigt, at have det store rovdyr gående.

- Det er et toprovdyr, så det vil betyde, at den kan tage nogle af de svage dyr, så vi får en meget sundere bestand af rådyr, krondyr dådyr osv., siger Svend Møller Nielsen.

og der er ingen grund til at være nervøs ved tanken om, at der muligvis strejfer en ulv rundt i det nordjyske, mener Svend Møller Nielsen.

- Det er et dyr, som normalt er bange for mennesker, så den vil normalt flygte. Det vil være lidt at et tilfælde, at man i det hele taget får den at se, så jeg synes, man skal tage det stille og roligt, siger han.