Nedergaards modstandere klar til kamp

06:34

Foto: TV2/Nord

1 af 2

Selvom Tina Nedergaard er velkendt blandt de nordjyske vælgere, så er hendes modstandere ikke nervøse for at krydse klinger med den tidligere minister.

Tina Nedergaard meldte i dag ud, at hun vil være borgmester i Mariagerfjord Kommune. Men inden hun kan sætte sig i borgmesterstolen og iklæde sig borgmesterkæden, skal hun først slå hendes egen gruppeformand, Lone Sondrup, som også vil være Venstres borgmesterkandidat. Lone Sondrup er dog glad for at få konkurrence fra hendes partifælle.

- Jeg synes da det er helt fint, at få en modkandidat. Jeg synes, det er rigtig godt, at Venstres vælgere de nu kan sætte kryds ved den de nu synes skal være den kommende borgmester i Mariagerfjord Kommune, siger Lone Sondrup til TV2/Nord.

Og selvom Tina Nedergaard er tidligere minister og er et velkendt ansigt hos de nordjyske vælgere, så er det ikke noget, der rør Lone Sondrup.

- Det har jeg det fint med. Hun skal slås med en almindelig borger, så det er nok lige så stor en udfordring for hende, så det har jeg det fint med. Det er jo lidt specielt at være forhenværende minister. Jeg kender jo ligesom det, der foregår hernede på gulvet, hvor det der foregår på Borgen er lidt noget andet end lokalpolitik, siger Lone Sondrup til TV2/Nord.

Hvis det lykkes for Tina Nedergaard, at blive Venstres borgmesterkandidat, så skal hun forsøge at slå den nuværende socialdemokratiske borgmester, Hans Christian Maarup. Og han er helt klar til at debattere med Tina Nedergaard, hvis hun skulle blive Venstres kandidat.

- Det vil jo være relativt nemt at gå i en diskussion med Tina, for Tina har jo siddet i den regering, der har påført kommunerne alle de problemer vi sidder i. Både med sanktionslovgivning, med økonomi, rammebegrænsning og med bureaukrati og kontrolforanstaltninger, så det vil jeg da glæde mig til, siger Hans Christian Maarup til TV2/Nord.

Forsiden lige nu