LIGE NU:

Nedslående spritkontrol: Hele 78 bilister kørte med alkohol i blodet

Det var især lørdag morgen og formiddag ved Skagen, at der var mange bilister, der blev afsløret med for meget sprit i blodet.

Det er Færdselspolitiet ved Nordjyllands Politi der de seneste fem dage har foretaget spirituskontrol på forskellige tider af døgnet i hele Vendsyssel med afslutning i Aalborg søndag morgen.

Det eneste positive der vist er at sige er, at der blev fjernet rigtigt mange berusede bilister fra vejene, for resultatet var ikke særligt opmuntrende; 78 bilister blev taget med så meget alkohol i blodet, at de måtte afgive en blodprøve.

Ligeledes der var fem bilister, der var påvirket af euforiserende stoffer, hvilket også resulterede i afgivelse af blodprøve.

Især lørdag morgen og formiddag gik det stærkt, idet der var 23 der måtte afgive blod i forbindelse med kontrollen i Skagen og på Skagensvej ved Hulsig.

Der ud over blev der i dagene noteret 30, der ikke anvendte sele, 15 der talte i mobiltelfon under kørslen, fem der var frakendt kørekortet, 11 som ikke måtte køre køretøjet, som de anvendte, 15 knallerter, der kunne køre for hurtigt, et brugstyveri af personbil og mange andre færdselssager.