Nej til CO2 i undergrunden

01:25

Foto: TV2/Nord

1 af 2

Foreningen "Nej til CO2lagringer" er taget til Christiansborg for sammen med bl.a. Danmarks Naturfredningsforening, at demonstrere mod planer om CO2-lagre.

Fredag førstebehandler regeringen et lovforslag, der tillader lagring af CO2 i undergrunden.
Danmarks Naturfredningsforening er ligesom en nystartet nordjysk forening, imod planerne.
 
Lagring af CO2 i undergrunden er ikke en bæredygtig løsning og skal ikke være en del af den danske klima- og energipolitik. Sådan vil budskabet fra DN og en række andre organisationer lyde, når de får foretræde for energipolitisk udvalg.

Foretrædet finder sted dagen før, folketinget førstebehandler et lovforslag om ændring af undergrundsloven, der giver mulighed for at lagre CO2 i den danske undergrund. Det vil sige, at CO2 igennem en række tekniske processer opsamles på kraftværket, hvorefter det pumpes ned i undergrunden.

- Lagring af CO2 i undergrunden bliver fremstillet som løsningen på klimakrisen. Det er det så langt fra. For det første bringer det os ikke ud af vores afhængighed af kul. For det andet kræver det en stor mængde energi at lagre CO2, fastslår Sine Beuse Fauerby, klimapolitisk medarbejder i DN.

Danmarks Naturfredningsforening støtter sammen med Greenpeace, Nej til CO2-lagring, NOAH Friends of the Earth Denmark og VedvarendeEnergi en demonstration mod CO2-lagring.
Det sker i dag fra Rådhuspladsen kl. 12.00

Forsiden lige nu