LIGE NU:

Nej til Kæmpeskulptur i Skagen

En kæmpestor reklameskulptur på den fredede Grenen er spændende, mener turistchefen, mens både Skagens tidligere Venstre-borgmester og DN slår syv kors for sig.

Inger Støtt siger:
- Som kulmination på en sej og over 15 år lang fredningssag på Grenen ved Skagen ville det være helt grotesk, hvis vi nu stiller en stor reklame for et kommercielt produkt op.

Det mener Inger Støtt (V), tidligere Skagen-borgmester og et af de to medlemmer af Plan- og miljøudvalget i Frederikshavn, der selv bor i Skagen.

Drøfte ansøgning
Udvalget skal i dag drøfte en ansøgning fra det private firma Hampen Træforarbejdning, der vil opstille en kæmpestor træinstallation på Grenen som reklamesøjle for firmaets miljøvenlige træimprægneringsmetode.

- Jeg kan ikke støtte det her. Hele den mangeårige fredningssag har handlet om at rydde op i området ved Grenen og få fjernet gamle installationer og skulpturer. Så kan man da ikke stille en stor reklamekonstruktion op, bare fordi den er camoufleret som en skulptur, og fordi det handler om et sikkert miljøvenligt produkt. Min mand er bilforhandler, så kan vi da også stille en skulptur af en bil op, siger Inger Støtt til Ritzau.

Naturen er også imod
Også Danmarks Naturfredningsforening slår syv kors for sig.
- Det er i strid med den netop gennemførte store fredning af Grenen og i strid med strandbeskyttelseslinjen. Da skulpturen oven i købet er tænkt som en reklame for træbeskyttelse, er den desuden i strid med naturbeskyttelseslovens paragraf om reklamer i det åbne land, siger fredningsleder Birgitte Ingrisch fra DN til Ritzau.

Ansøgning
Ansøgningen fra virksomheden Hampen Træforarbejdning, som udvalget i Frederikshavn drøfter tirsdag, går på en tilladelse til at stille en stor skulptur bestående af imprægnerede træbrædder op på Grenen tæt ved Holger Drachmanns grav, hvor millioner af turister hvert år passerer. Skulpturen tænkes belyst aften og nat.