Nej til Skagens Museum

Skagens Museum får ikke umiddelbart lov til at bygge, som museet havde tænkt sig. Byggeriet falder ikke i politikernes smag.

Plan- og miljøudvalget i Frederikshavn Kommune har netop afvist at ændre lokalplanen på - som det hedder - det foreliggende grundlag, det vil sige ud fra det materiale, tegninger og planer, som Skagens Museum har for fremtidens museum.

- Skagens Museum må finde en ny og anderledes måde at løse sit problem med manglende plads og manglende synlighed. Det forslag, som arkitektfirmaet Friis og Moltke har udarbejdet for museet, er kassereret som grundlag for ny lokalplan, siger byrådsmedlem Pia Karlsen (V) til skagensavis.dk.

Ifølge oplysninger fra skagensavis.dk synes kommunens plan- og miljøudvalg, at den foreslåede tilbygning er for stor og kompakt og ikke passer til hverken den gamle museumsbygning eller den omliggende bebyggelse. Nogle af udvalgets medlemmer kan heller ikke lide den arkitektoniske udformning af tilbygningen. Udvalget foreslår i stedet museet at begynde forfra ved at udskrive en arkitektkonkurrence.

- Det har vi gode erfaringer med fra kulturhusprojektet på Kappelborgskolen, siger udvalgsformand John Christensen (V) til skagensavis.dk.

Han understreger samtidig, at museet selv skal anvise en løsning på parkeringsproblemerne.

John Christensen understreger, at udvalget, trods den kritiske tilgang til udformningen af byggeriet, fortsat finder, at der er tale om et spændende projekt.

Museet, som er en selvejende institution, venter at kunne finde penge til den 70 mio. kr dyre renovering og udvidelse hos fonde. Lånefinansiering er ikke på tale. Frederikshavn Byråd besluttede i sidste uge at yde 5 mio. kommunale støttekroner til museumsudvidelsen.

Forsiden lige nu