LIGE NU:

Nej til sommerhus-status

Ejerne af 26 hotelferielejligheder i Gammel Skagen er i oprør, efter Frederikshavn kommune har sagt nej til at give lejlighederne status som sommerhuse. Kommunen fastholder, at lejlighederne en del af året skal udlejes som hotellejligheder.

- Vi vil have lov til selv at bestemme, hvordan vi vil bruge vores lejligheder, siger bestyrelsesmedlem i Ejerforeningen Højengran, Mona Pedersen.

Lejlighedskomplekset er en del af det, der for år tilbage var egentligt hotel, nemlig Hotel Højengran, men i dag ejes lejligheder af private - og de vil ikke tvinges til at leje ud.
- Jeg lejer da min lejlighed ud af og til, men jeg har købt lejligheden primært for at bruge den selv, og jeg bryder mig ikke om, at nogen skal bestemme, hvor meget jeg skal leje den ud, siger Mona Pedersen.

Hotellejlighederne er solgt til mellem en og knap tre millioner kroner, og det er en økonomisk bet for ejern, når de ikke har de skattefordele, som almindelige sommerhusejere har.
Blandt andet går de glip af et årligt bundfradrag, og i forbindelse med salg af lejlighederne skal ejerne betale skat af et eventuelt provenu.

Frederikshavn Kommunes plan- og miljøudvalg har netop besluttet at give Ejerforeningen Hotel Højengran afslag på ansøgningen om at ændre i lokalplanen, så ejerne kan få sommerhusstatus ? eller som ejerforeningen skriver i ansøgningen ?at ændre (?) således at status bringes i overensstemmelse med de faktiske forhold?.

Formanden for plan- og miljøudvalget John Christensen (Venstre) står fast på beslutningen.
- Det burde ikke komme bag på ejerforeningen, at der er hotelpligt, det var nemlig, det man ville have, da det blev bygget. Det er det der står i lokalplanen, og det er som sådan lejlighederne er købt ud fra. Vi bliver nødt til at stå fast, ellers risikerer vi at få bygget mange hotelferielejligheder masser af steder, og som så over en kort periode søger om at få ændret status til at ejerne kan gøre som de har lyst, siger John Christensen.

Byrådet i Frederikshavn skal onsdag tage endelig stilling til ejerforeningens ønske om selv at bestemme over lejlighederne.