LIGE NU:

Nej til udendørs siddepladser i Jomfru Ane Gade

Restauratørerne i Jomfru Ane Gade må ikke have faste møbler udendørs om vinteren.

Det kniber med siddepladser for rygerne i Jomfru Ane Gade i vinterhalvåret. Fra 1. oktober skal spillestederne pakke deres terrasser og møbler væk. Det vil de gerne lave om på, derfor har de søgt Aalborg Kommune om tilladelse til at have møblerne stående om vinteren.

- Det giver en god stemning i bybilledet. Og selvfølgelig er det også en facilitet for rygerne, men det er altså ligeså meget en stemning i bybilledet - helt klart, siger Morten Geisnæs, talsmand for restauratørerne i Jomfru Ane Gade.

I dag blev sagen så behandlet i Teknik- & Miljøudvalget. Og svaret fra kommunen, og Rådmand Mariann Nørgaard, blev et klart nej.

- Årsagen til det er, at Jomfru Ane Gade er en brandvej, og vi skal have en vej, som kan holdes fri for sne, og hvor redningskøretøjer kan køre. Og så kan vi ikke samtidig have det materiel til at stå der om vinteren, forklarer Rådmand Mariann Nørgaard (V).

Men den forklaring godtager Morten Geisnæs ikke.

- Det synes jeg, er nogle tynde undskyldninger, hvis det løber på det. Vi står selv for gadefejning, og om vinteren står vi selv for at få sneen væk. Og brandvæsenet har lige svært ved at komme frem, om det er vinter eller sommer.

Ifølge rådmanden bliver der ikke lavet om på beslutningen - der findes dog en løsning for restauratørerne. De må nemlig gerne have møblerne stående fremme, de skal bare sættes ind efter lukketid.

- Vi har ikke plads til at sætte borde og stole indenfor. Når vi har lukket skal der ryddes op og gøres rent. Vi skal ikke til at rende og bruge tid på at flytte borde og stole, siger Morten Geisnæs.