LIGE NU:

Nej til vinterdæk på busser

Et notat fra Trafikstyrelsen slår fast, at der ikke er behov for at ændre reglerne, så busser og andre tunge køretøjer pålægges at køre med vinterdæk.

Det syv sider lange notat kommer til gengæld ikke bag på socialdemokraternes transportordfører Rasmus Prehn. Han mener, at Trafikstyrelsen bevidst modsætter sig krav om vinterdæk på busser.

- Jeg er ikke imponeret over Trafikstyrelsens notat. De er nærmest religiøse modstandere af vores forslag om vinterdæk, og jeg synes heller ikke at undersøgelsen virker særlig videnskabelig, siger Rasmus Prehn.

Langt de fleste af Trafikstyrelsens data er da også tilvejebragt via undersøgelser med personbiler. Alligevel konkluderer det syv sider lange notat, at vinterdæk faktisk er mindre sikre end helårsdæk når vejen er enten våd eller tør. Kun når der direkte ligger sne, sjap eller is på vejen er vinterdæk at foretrække.

Socialdemokraterne har tænkt sig at fortsætte kampen for at få vinterdæk på landets tunge køretøjer, og de mener, at der er behov for flere data.

- FDM er lige nu i gang med en egentlig undersøgelse, og den viser, at vinterdæk så absolut er at foretrække, så mon ikke det ender med, at Trafikstyrelsen også kommer til fornuft, siger Rasmus Prehn.