Foto: arkivfoto

Nemmere gennem tunnellen

Nyt it-system hjælper trafikanterne nemmere og sikrere gennem tunnelen. Samtidig kan trafikanterne på nettet tilrettelægge deres rute med et dynamisk trafikkort.  

Kortere rejsetid og forbedret trafiksikkerhed i og omkring Limfjordstunnelen. Det lover Vejdirektoratet og Aalborg Kommune, som er blevet færdig med at opgradere og udvide et nyt it-system, intelligente transport system (det såkaldte ITS-system) i Aalborgområdet. Fra starten af næste uge vil trafikanterne kunne se systemet på vejen og på nettet. 

- Trafikken i og omkring Limfjordstunnelen er steget kraftigt de senere år. Alle, der kører på strækningen, ved, at kombinationen af tæt trafik på motorvejen samt til- og frakørslerne ved tunnelens ender og et stort antal vognbaneskift, ofte giver anledning til problemer for trafikafviklingen, fortæller Charlotte Vithen, vej- og trafikchef i Vejdirektoratet. 

Har man en mobiltelefon med netadgang, så vil man kunne se en mobilversion af kortet på http://mobil.trafikken.dk, og henter du applikationen "trafikken.dk" til android, så vil du også her kunne se informationen.