Netværksprisen til Skovsgård Hotel

Skovsgård Hotel fra Brovst, fik mandag aften overrakt Netværksprisen - Erhvervslivets Ridderkors af H.K.H. Prins Joachim på årets Netværksdag i Musikhuset i Århus.

Pris for rummeligt arbejdsmarked
100 virksomheder søgte om prisen, ni blev nomineret, og nu er tre virksomheder udvalgt til at modtage Netværksprisen 2008 for deres forbilledlige indsats for at styrke det rummelige arbejdsmarked.

Skovsgård Hotel fik Særpris
Skovsgård Hotel i Brovst vinder i kategorien 'Særpris'
Skovsgård Hotel vinder Netværksprisen for sin bemærkelsesværdige sociale indsats.

Socialt ansvar
Hotellet repræsenterer ikke bare et hotel, der tager et socialt ansvar, men også et lokalsamfund der har valgt at løfte i flok, og som oplever berigelsen ved at få et kulturelt og socialt samlingspunkt, præget af mangfoldighed og rummelighed.

Lokalsamfundets sociale samlingspunkt
Efter en konkurs i starten af 1990erne genopstod hotellet i 1992 som et andelsprojekt med to formål. For det første at bevare lokalsamfundets sociale samlingspunkt. Og for det andet at skabe permanente arbejdspladser for mennesker uden store chancer på det almindelige arbejdsmarked.

- Vi har skabt en mini-læreplads, hvor alle ansatte lærer af hinanden, og lokalsamfundet har taget rigtig godt imod den model, vi kører hotellet efter. I de rigtige rammer får alle mulighed for at vise, at de kan yde noget, og med tålmodighed og opmærksomhed er vi nået frem til en stærk vi-følelse internt i personalet og i lokalsamfundet, forklarer Carl Christensen, der er formand for Skovsgård Hotels bestyrelse og var medinitiativtager i 1992.

Opfordring til kopiering
Dommerkomiteen ønsker at fremhæve de gode muligheder, der er for at kopiere hotellets model andre steder i Danmark. At Skovsgård Hotel nu på 16. år eksisterer som et andelsejet hotel, drevet af først og fremmest af udsatte grupper, vidner om ideens levedygtighed og potentiale.

20 medarbejdere
Skovsgård Hotel har 20 medarbejdere, fire er ansat på normale vilkår, fire i fleksjob eller arbejdsprøvning og 12 i beskyttede job.

Det Nationale Netværk
Det Nationale Netværk af Virksomhedsledere uddeler i år prisen for tiende gang. Formanden for Netværket, Dan Boyter hæfter sig ved, at det i løbet af det sidste årti er blevet mere almindeligt for virksomheder at tale om socialt ansvar, og han opfordrer til, at virksomheder også fremadrettet er socialt ansvarlige, ikke mindst nu da finanskrisen kradser:

- Socialt ansvar er ikke længere forbeholdt få idealistiske pionerer, men er et ledelsesparameter, som mange af landets virksomheder diskuterer på direktionsgangene. Dermed ikke sagt, at det er tid til at hvile på laurbærrene. Nu da mange af os må forholde os til finanskrisen, er det endnu mere vigtigt at fastholde, at det sociale ansvar ikke er stedet, der spares. Ikke kun fordi det er rigtigt og godt at tage socialt ansvar, men fordi det i det lange løb er fornuftigt på bundlinjen.

De tre vindere af Netværksprisen er levende beviser på, at social ansvarlighed betaler sig.

Kvickly Xtra over 100 ansatte
Kvickly Xtra vinder i kategorien for virksomheder over 100 ansatte.
Kvickly Xtras seks varehuse i Nørresundby, Randers, Viby J, Horsens, Herning og Odense vinder Netværksprisen for en helstøbt og innovativ tilgang til socialt ansvar. Senest har varehusene etableret en social mentorordning med bredt fokus på medarbejdertrivsel.

Creativ Company under 100 ansatte
Creativ Company fra Holstebro vinder i kategorien for virksomheder under 100 ansatte.

Hvis du vil vide mere
www.netvaerksprisen.dk


Seneste nyt

fra Nordjylland