Foto: Jesper Christiansen

Ni indbrud på to døgn: Sigtet litauer kan stå bag

De seneste to døgn har Nordjyllands Politi modtaget anmeldelser om indbrud i ni villaer. Politiet mistænker anholdt litauer for at stå bag, oplyser Sune Myrup.

I døgnrapporten torsdag kunne Nordjyllands Politi fortælle om ni anmeldelser den 17. og 18. januar på indbrud begået de seneste døgn. 

- Det er rigtigt, at vi i de seneste dage har haft en del indbrud. Senest har de været nord for fjorden, men nu ser vi også, at der kommer flere syd for fjorden, siger politikommisær hos Nordjyllands Politi Sune Myrup. 

Det er blandt andre byer Hobro, Hirtshals, Hjørring og Aars, der er ramt af denne uges indbrud.

Læs også Litauer anholdt for massiv indbrudsbølge i Nordjylland

Hvem der står bag de mange indbrud har Nordjyllands Politi endnu ikke et indtryk af, men den 58-årige liatuer, der torsdag er i grundlovsforhør i Retten i Aalborg, kan ifølge Nordjyllands Politi godt være en mulig bagmand. 

- Vi kigger på, om det kan være nogle af de indbrud, han står bag. Da vi anholdte ham havde han nogle affekter på sig, som godt kunne tyde på, han har lavet indbrud for nyligt, så vi skal have kortlagt hans færden, siger Sune Myrup.

I morgen regner Nordjyllands Politi med at have fået et bedre overblik over indbruddenes omfang, hvordan de er begået, og om der kan være en sammenhæng mellem de mange indbrud de seneste døgn og den anholdte mand fra Litauen.

Opdatering 16.04: Den sigtede litauer er varetægtsfængslet i fire uger, og han har ikke kæret fængslingen, oplyser Sune Myrup.