LIGE NU:

Nicolai rejser Danmark rundt på løbehjul og uden en krone på lommen

I 33 dage har 43-årige Nicolai Bangsgaard kørt rundt på sit løbehjul i hele Danmark

Når Nicolai Bangsgaard keder sig, sætter han sig ikke bare på sofaen eller går sig en tur. Der skal helst ske noget mere spændende.

Det har blandt andet ført til, at han har rejst verden rundt på sin cykel og gennemført flere triatlons og maratonløb. Nu har den 43-årige københavner sat sig for at rejse Danmark rundt på sit løbehjulp, og lige nu er han i Nordjyjland. 

- Jeg har i mange år levet af at tage på alle mulige skøre projekter. Den her gang kunne jeg mærke, at jeg havde lyst til noget andet, og så fik jeg fat i det her voksenløbehjul. Og jeg har i lang tid haft lyst til at komme ud og opleve Danmark, som jeg aldrig har givet en chance, siger Nicolai Bangsgaard. 

På turen kommer han cirka til at tilbagelægge 3000 kilometer, og han regner med, at det vil tage ham et par måneder.

 
 
Foto: Lone Vad Dam

Tester danskernes gæstfrihed

Men for Nicolai Bangsgaard, der også bærer titler som antropolog og fotograf, handler det om mere end den fysiske udfordring ved turen. Han har valgt at efterlade sin penge og sine hævekort hjemme i København for at rejse uden en krone på lommen.

- Jeg er også taget på turen for at tage temperaturen på danskheden, på den danske gæstfrihed og imødekommenhed. Jeg vil gerne sætte mig selv i en mere ydmyg situation, siger Nicolai Bangsgaard og fortsætter. 

- Det er ikke så hårdt, som jeg frygtede. Jeg var bange for, at jeg ville komme til at gå sulten i seng om aftenen, men det har slet ikke været på tale. Folk har været meget søde til at give mig mad. Et sted, var der nogle folk, der havde sat mad på mit løbehjul, og der var en dame i Brønderslev, der stillede sit hus til rådighed for mig. Jeg er blevet utroligt godt taget imod alle steder, jeg har været. 

Nicolai Bangsgaard har indtil videre brugt 33 dage på sin tur, som slutter hjemme i København.