Niels Olsen får Harlekin Prisen

Den populære og alsidige skuespiller får overrakt prisen i Aalborg den 22. april.

Det er direktør for Aalborg Kongres og Kulturcenter Ernst Trillingsgaard dser overrækker prisen, når Niels Olsen gæster byen sammen med Ørkenens Sønner.

Harlekin Prisen blev stiftet i januar 2003 i forbindelse med Aalborg Kongres & Kultur Centers 50 års jubilæum og er på kr. 15.000 samt en Harlekinstatuette udført af kunstneren Lisbeth Lange.

Niels Olsen blev uddannet fra Statens Teaterskole i 1987, og blev hurtigt kendt som satire-skuespiller på tv i f.eks. Den go'e, den onde og den virkelig sjove.

Mange vil også huske ham fra den vanvittige duo i forestillingen Cirkus Montebello med Thomas Mørk.

Filmverdenen har høstet af Niels Olsens store talent, hvor han debuterede i 1991 i "Høfeber". I 1999 kom så "Den eneste Ene", hvor han spillede den skønne køkkenmontør Niller, som kunne sætte hjerter i brand. For den rolle modtog han i 2000 en Robert for bedste mandlige hovedrolle.

I Harlekin Prisens fundats hedder det: "Harlekin Prisen tildeles en dansk skuespiller, som har tilført skuespillerkunsten et væsentligt bidrag via sit årelange engagement eller nytænkende skuespillerkunst, og som har været en levende ambassadør for skuespillerfaget - ikke mindst som ideal for skuespilleraspiranter og yngre skuespillere".

Harlekin Prisen er tidligere tildelt Frits Helmuth (2003), Lisbet Dahl (2004), Ulf Pilgaard (2005), Søren Østergaard (2006) og Kurt Ravn (2007).