LIGE NU:

Niels Olsen får Harlekin Prisen

Den populære og alsidige skuespiller får overrakt prisen i Aalborg den 22. april.

Det er direktør for Aalborg Kongres og Kulturcenter Ernst Trillingsgaard dser overrækker prisen, når Niels Olsen gæster byen sammen med Ørkenens Sønner.

Harlekin Prisen blev stiftet i januar 2003 i forbindelse med Aalborg Kongres & Kultur Centers 50 års jubilæum og er på kr. 15.000 samt en Harlekinstatuette udført af kunstneren Lisbeth Lange.

Niels Olsen blev uddannet fra Statens Teaterskole i 1987, og blev hurtigt kendt som satire-skuespiller på tv i f.eks. Den go'e, den onde og den virkelig sjove.

Mange vil også huske ham fra den vanvittige duo i forestillingen Cirkus Montebello med Thomas Mørk.

Filmverdenen har høstet af Niels Olsens store talent, hvor han debuterede i 1991 i "Høfeber". I 1999 kom så "Den eneste Ene", hvor han spillede den skønne køkkenmontør Niller, som kunne sætte hjerter i brand. For den rolle modtog han i 2000 en Robert for bedste mandlige hovedrolle.

I Harlekin Prisens fundats hedder det: "Harlekin Prisen tildeles en dansk skuespiller, som har tilført skuespillerkunsten et væsentligt bidrag via sit årelange engagement eller nytænkende skuespillerkunst, og som har været en levende ambassadør for skuespillerfaget - ikke mindst som ideal for skuespilleraspiranter og yngre skuespillere".

Harlekin Prisen er tidligere tildelt Frits Helmuth (2003), Lisbet Dahl (2004), Ulf Pilgaard (2005), Søren Østergaard (2006) og Kurt Ravn (2007).

25_seconds

play Fik en god idé: Lokalsamfundet bakker op om 10-årige Williams store planer

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

PH 260221 Skoler klar til test Still

play Skoler gør klar til test: - Hvis man ikke bliver testet, medfører det fravær

25_seconds

play Fik en god idé: Lokalsamfundet bakker op om 10-årige Williams store planer

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

Til forsiden

Til forsiden