Foto: Josefine Brader (arkivfoto)

NIH vil være bedst til pigefodbold

Nordjyllands Idrætshøjskole og Fortuna Hjørring har indgået et samarbejde. Fra august skal idrætshøjskolen have et pigefodboldakademi.

Et nyt samarbejde er sat i værk mellem Fortuna Hjørring og Nordjyllands Idrætshøjskole. Målet er at skabe et stærkt center for pigefodbold.

Det betyder, at NIH starter et decideret sportsakademi for pigefodbold til august. Her skal eleverne blandt andet træne med Fortuna og lave fælles workshops med spillerne i klubben - og hvis der dukker noget stærk talentmasse op, kan det også betyde, at eleverne kommer til at spille for Fortuna Hjørring.

NIH har set en åbning i markedet på de unge piger i alderen 18 til 20 år, og ser sportsakademiet som en mulighed for at sprede eliteidrætten ud på pigefodbolden.

- Drømmen er, at vi har 15 piger på vores linje, og et par stykker af dem måske er mere fast tilknyttet til Fortuna, siger Louis Mogensen, der er konsulent og lærer på NIH.

Samtidig er der et håb om, at det kan trække flere elever til den nordjyske højskole. Skolen kan rumme 99 elever, mens der er 75 elever tilmeldt dette forårshold.

- Vi skal finde nogle nicher, som andre ikke har, for at lokke elever til Nordjylland, siger Louis Mogensen.

Eleverne i fodboldklassen skal også på fodboldrejse til England.