Foto: Iben Hedemann (arkiv)

Nøddesbo erstatter Mensah i VM-truppen

Landstræner Ulrik Wilbek har benyttet sig af sin sidste udskiftningsmulighed ved VM. Nøddesbo er tilbage.

Stregspilleren Jesper Nøddesbo er efter en enkelt kamp på sidelinjen tilbage i den danske trup ved håndbold-VM i Spanien.

Til gengæld har landstræner Ulrik Wilbek valgt at sige farvel og tak til backen Mads Mensah Larsen. Det var danskernes sidste udskiftningsmulighed i turneringen, så det ligger fast, at Mensah Larsen ikke får flere kampe ved VM.

- Nøddesbos fodskade er ikke længere en hindring for, at han kan spille, og han har fint bestået de test, vi har kørt med ham, siger Ulrik Wilbek i en pressemeddelelse.

- Vi har ikke villet turde tage chancer med, at Nøddesbo måske kun kunne spille en eller halvanden kamp, og jeg føler, at vi nu har vished for, at han vil være fit til at spille de tre kampe, vi i heldigste fald vil skulle spille her i Barcelona, lyder det fra Wilbek.

Jesper Nøddesbo blev sendt ud af truppen efter den indledende runde og erstattet af Kasper Nielsen, der var med i 1/8-finalen mod Tunesien.

Barcelona-spilleren har dog vist overraskende hurtig fremgang under træningen, og han blev efter en test tirsdag aften vurderet frisk og klar til at genindtræde på holdet, inden Danmark møder Ungarn i kvartfinalen onsdag.

I stedet må 21-årige Mads Mensah Larsen altså vige pladsen.

- Der er på ingen måde tale om, at Mads har spillet sig af holdet. Tværtimod har vi været ovenud tilfreds med hans indsats - primært i forsvaret.

- Men når vi nu står i disse knald eller fald situationer, har vi skønnet, at vi helt naturligt skal bruge den enorme rutine, Jesper Nøddesbo kan tilføre, lyder det fra Ulrik Wilbek.

Danmark møder Ungarn klokken 20.45 onsdag aften.