LIGE NU:

Nordea: Nordjyder er igen begyndt at bruge penge

Nordeas regnskab for årets første kvartal viser, at nordjyderne lige så stille har fået lyst til at bruge penge igen, men at de stadigvæk holder lidt igen.

Efter finanskrisen er nordjyderne igen begyndt at bruge lidt penge. Nordeas regnskab for de første tre måneder i år viser, at antallet af billån og lånetilbud til boligkøb er steget i forhold til samme periode sidste år. Kunderne viser også større interesse for at udvide realkreditlånene. Nordjyderne har dog ikke helt glemt krisen, og holder stadigvæk lidt igen med at bruge penge.

- Når vi taler med vores kunder, fornemmer vi, at de i stigende grad er optimistiske på egne vegne, og der bliver talt om nyt hus og større bil. Det tyder på en spirende optimisme blandt husholdningerne, siger områdedirektør i Nordea i Nordjylland, Torben Simonsen.

Nordeas lokale indtægter i Nordjylland er på 171 millioner kroner. Det er godt to procent over resultatet sidste år i samme periode. Derudover er omkostningerne faldet til 76 millioner kroner fra 83 millioner.