LIGE NU:

Nordjyde i ishockey-verdenstop

Henrik Bach Nielsen fra Aalborg, der er formand for Danmarks Ishockey Union, er blevet valgt ind i verdensforbundets øverste organ.

Danmark - og faktisk også Nordjylland - bliver for første gang repræsenteret i international ishockeys øverste organ.

Formanden for Danmarks Ishockey Union (DIU), den nordjyske Henrik Bach Nielsen, blev onsdag valgt ind i det internationale ishockeyforbunds (IIHF) øverste organ, det såkaldte council.

- Det at komme ind i council, som er det øverste organ i verdensforbundet, gør, at vi kommer noget tættere på alle de vigtige beslutninger, siger Henrik Bach Nielsen.

- Man får lov til at sætte sit aftryk på beslutningerne på et helt andet og tættere niveau, så jeg er sikker på, at det kommer til at gavne dansk ishockey, siger DIU-formanden.

Danmark forsøger at få tildelt værtskabet for ishockey-VM i 2017, og værten bliver udpeget næste år. Henrik Bach Nielsen regner dog ikke med, at hans nye position vil styrke det danske VM-bud.

- Nej, det vil jeg ikke sige. Jeg kommer tættere på, og man kommer til at høre mere til Danmark nu, men det politiske og allokeringen af VM er en anden sag, siger han.

Henrik Bach Nielsen vil i november ved det første møde i council få ansvaret for en komité, hvilken ved han endnu ikke.