LIGE NU:

Nordjyde kalder Haarder i samråd

Bertel Haarder slipper ikke for at svare på det spørgsmål, som udløste et raserianfald for åben skærm. Flemming Møller Mortensen kalder ham nu i samråd.  

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) blev stiktosset og gav et møgfald for åben skærm, da en DR-journalist spurgte til de nye retningslinjer for fedme- og rygbehandlinger.

 

Nu kommer Bertel Haarder alligevel til at svare på spørgsmålet om, hvilken faglig baggrund der ligger bag de nye retningslinjer som begrænser patienters adgang til at blive opereret for fedme og ryglidelser.

 

Socialdemokraternes forebyggelsesordfører, Flemming Møller Mortensen, har kaldt ham i samråd. Nordjyden vil blandt andet have svar på, hvorfor Bertel Haarder ikke har indhentet anbefalinger fra den arbejdsgruppe under Sundhedsstyrelsen, der arbejder med kliniske retningslinjer for blandt andet fedme- og rygbehandling, inden Bertel Haarder offentliggjorde de nye retningslinjer.

 

Det var netop det spørgsmål, der udløste Bertel Haarders raserianfald, fordi han ikke mente, det var aftalt på forhånd, at han skulle spørges om netop det.