Nordjyde ny fiskeriformand

Formanden for Strandby Fiskeriforening Svend Erik Andersen er ny formand for alle landets fiskere.

Fiskernes røst skal høres tydeligere, og fiskerierhvervets
betydning for samfundsøkonomien og fødevareforsyningen skal gives større vægt i samfundsdebatten.

Det er en af programerklæringerne for Danmarks
Fiskeriforenings nye formand, Svend-Erik Andersen fra Strandby i Nordjylland.

Længe har erhvervsfiskeriet været udskældt af miljøfolk oggrønne politikere for rovdrift på havets fiskeressourcer, omend fiskeriforeningen i de seneste år har været mere lydhør over for havbiologernes advarsler mod at overfiske fiskebestandene.

Fiskeriforeningen samarbejder nu om dage med biologerne om at vurdere bestandsstørrelserne og er blandt andet gået aktivt ind i at udvikle mere miljøskånsomme fiskeredskaber.

Fiskeriforeningen har også iværksat en omfattende
miljøcertificering under den internationale institution Marine Stewart Council med en mærkeordning for fiskeriet efter de forskellige arter.

Den 47-årige Svend-Erik Andersen har i forvejen arbejdet særligt med en nyorientering, og han går ind for at udbygge samarbejdet med havbiologerne, også om at udvikle fiskeredskaber, der sorterer undermålere og andre uønskede bifangster fra.

Oprindeligt fra Læsø startede Svend-Erik Andersen som fisker straks efter folkeskolen, mest i Kattegat og Skagerrak. Han har været med i organisationsarbejde siden 1988.

Svend-Erik Andersen afløser den mangeårige formand, Flemming Kristensen fra Thyborøn, der døde pludseligt i november. I mellemtiden har Kim Kær Hansen fra Møn varetaget formandsposten. Stor opbakning fra lokale jyske fiskeriforeninger sikrede Svend-Erik Andersen posten, som Kim Kær Hansen afgav uden
kampvalg. Valgperioden er på tre år.

/ritzau/

Forsiden lige nu