Seneste nyt:

Nordjyde ny formand for BEDRE PSYKIATRI

Nordjyske Birgit Elgaard er blevet valgt som ny landsformand for BEDRE PSYKIATRI på foreningens Repræsentantskabsmøde d. 25. oktober.

Birgit Elgaard slår fast, at hun ser det som en bunden opgave for samfundet at sikre ordentlige vilkår for pårørende til psykisk syge, eksempelvis i form af bedre muligheder for psykologhjælp. I dag oplever hver fjerde pårørende nemlig selv at få behov for hjælp, fordi de udsættes for et stort følelsesmæssigt pres som pårørende til en psykisk syg.

- Vi oplever, at flere og flere pårørende selv går ned med stress eller depression. Det sker eksempelvis ofte for en mor eller far, der har et barn med en psykisk sygdom. Pårørende har brug for hjælp og støtte, ellers er der alt for stor risiko for, at de selv bukker under - og det har store menneskelige og samfundsøkonomiske omkostninger, siger Birgit Elgaard, der afløser Ebbe Henningsen, som har siddet på formandsposten i BEDRE PSYKIATRI de seneste 13 år.

Hun påpeger, at det samtidig vil være en mærkesag for hende at få rodfæstet inddragelsen af pårørende helt ud i kommunernes og regionernes afkroge.

- Pårørende er i høj grad det kit, der får indsatsen for psykisk syge til at hænge sammen i dag. Derfor er det så utrolig vigtigt, at man lytter til dem og inddrager dem i behandlingen og i hele indsatsen omkring den syge. Vi er nået et stykke ad vejen, men vi oplever stadig, at pårørende nogle steder opfattes som en byrde, så den kamp er ikke slut endnu, siger Birgit Elgaard.

Hvem er Birgit Elgaard?

Birgit Elgaard er 55 år. Uddannet pædagog i 1989. Forbundsformand for pædagogernes fagforbund, BUPL 2003-2006. Birgit Elgaard har desuden i flere år været folketingskandidat for Socialdemokraterne i Nordjylland - et kandidatur, hun har droppet til fordel for formandsposten i BEDRE PSYKIATRI. Hun har siddet i BEDRE PSYKIATRIs Landbestyrelse siden 2011.