Nordjyde som præsident

Nordsøkommissionen har valgt det nordjyske regionsrådsmedlem Ole B. Sørensen som ny præsident. Det bringer Region Nordjylland et stort skridt i retning af en stærkere international profil og øget mulighed for politisk indflydelse på internationalt niveau.

Med posten følger dels opgaven med at skabe fortsat vækst og udvikling i Nordsøregionen og dels muligheden for at styrke Region Nordjyllands egen profil på den internationale scene.

- Jeg glæder mig over udnævnelsen og ser frem til at stå i spidsen for kommissionens arbejde. Nordsøregionen står allerede stærkt i europæisk sammenhæng, og ved at samarbejde om fælles styrker og udfordringer kan vi skabe yderlig vækst og nye løsninger til gavn for både Nordjylland og de øvrige medlemmer i Nordsøregionen og for resten af Europa, forklarer den nyvalgte præsident Ole B. Sørensen.

Nordsøkommissionen vedtog i oktober 2011 strategipapiret North Sea Region 2020, som er kommissionens bidrag til EU's vækststrategi EU2020. Valget af den nye præsident sker således på et tidspunkt, hvor Nordsøkommissionen skal i gang med at realisere visionerne i strategipapiret om at skabe fortsat vækst og udvikling i Nordsøregionen.