LIGE NU:

Nordjyde vinder Demensprisen 2018

Sundheds- og Ældreministeriet overrækker mandag Demensprisen 2018 til demenssygeplejerske Nina Kjær Jensen fra Videnscenter for Demens i Aalborg Kommune.

Årets demenspris går i dag til den nordjyske demenssygeplejerske Nina Kjær Jensen.

Det er leder af Videncenter for Demens, Lisbeth Thyrrestrup, der har indstillet Nina Kjær Jensen til årets demenspris. 

- Nina er med sin egen faglige, personlige og rolige tilgang med til at sikre, at borgeren føler sig set og hørt som det individuelle menneske, der nu er ramt af en demenssygdom, men som stadig er menneske bag sygdommen, skrev hun i sin indstilling.

Det er også derfor, at Nina Kjær Jensen mandag får overrakt Demensprisen 2018 af ældreminister Thyra Frank (LA) og Sundhedsminister Ellen Thrane Nørby (V). 

- Der er ingen tvivl om, at juryen også i år har været på hårdt arbejde, og at mange har fortjent prisen. Men en medarbejder som Nina er jo nærmest indbegrebet af den bredde og spændvidde i demensplejen, vi hylder med Demensprisen, siger Sundhedsminister Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse. 

Også ældreminister Thyra Frank har pæne ord at sige om den nordjyske prisvinder. 

- Jeg ved, at Ninas motto er: Alene kan jeg noget, men sammen kan vi langt mere. Det er et skønt motto, og der er ingen tvivl om, at Nina både fortjener prisen for sit eget gode engagement og for sin evne til at inspirere andre. Samtidig skal Videnscenter for Demens i Aalborg Kommune også have ros for at være en arbejdsplads med rammer, der skaber dedikerede medarbejdere, der har lyst til at prøve nye ting af og lære af hinanden, siger Thyra Frank. 

I Aalborg Kommune glæder man sig over anerkendelsen af Nina Kjær Jensen og Aalborg Kommunes arbejde med demens.

- I Aalborg Kommune har vi en ambition om at være førende på demensområdet. Ikke bare som kommune, men som samfund. Det skal være trygt at bo og leve med demens i Aalborg. Og det er medarbejdere som Nina med til at skabe rammerne for. Derfor er jeg utrolig glad og stolt over, at hun har fået Årets Demenspris, siger rådmand Jørgen Hein fra Ældre- og Handicapforvaltningen.

Prisen uddeles i forbindelse med DemensDagene. Med prisen følger 10.000 kroner til medarbejderen og kr. 50.000 til arbejdspladsen.

Se her hvad ældreminister Thyra Frank havde at sige til prisvinderen ved dagens overrækkelse. 

 

Nina Kjær Jensen havde også et par ord efter overrækkelsen af den fornemme pris. 

 
tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

PH 070521 Tvang i psykiatrien Still

play Marina var psykiatrisk patient: - Tvang reddede mit liv

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

Til forsiden

Til forsiden