LIGE NU:

Nordjyder bliver snydt i nethandler

Antallet af bedragerisager er eksploderet i Nordjylland i år. Det er især handler på internettet mellem private, der ender med at godtroende nordjyder bliver snydt. Der snydes med alt fra Iphones til babyprodukter.

Maiken Lund Pedersen fra Standby faldt over en annonce for en barnevognspude på en køb og salg side på Facebook. Maiken er netop blevet mor, så sådan en pude ville hun gerne have. Hun overførte 200 kroner til sælgeren, men barnevognspuden dukkede aldrig op.

- Jeg føler mig virkeligt røvrendt. Man handler jo i god tro på Facebook, siger Maiken Lund Pedersen.

Sælgeren er en 23-årig kvinde fra Skørping, der er aktiv på flere køb og salg sider på Facebook. Hvad Maiken ikke vidste var, at den 23-årige allerede har to domme for bedrageri og lige nu er tiltalt for 30 forhold i en ny sag. I følge anklageskiftet har kvinden blandt solgt iphones uden at levere dem. Vi har kontaktet den 23-årige kvinde for at spørge hende hvorfor hun gentagne gange snyder folk.

- Har du ikke tænkt at give en forklaring til dem du har snydt? Nej det har jeg ikke. Det har jeg da overhovedet ikke nogen pligt til. Har du tænkt dig at holde op med at snyde folk? Hvad tror du selv, siger den 23-årige til TV2/Nord.

Ifølge ofrene i de nye sager, så er den 23-årige kvinde kommet med mange forklaringer på hvorfor varerne ikke bliver leveret.

- Først var hendes barn sygt og så har der også været den hvor hun var indlagt, hvor hun skulle føde sit dødfødte barn og jeg ved ikke hvad, fortæller Mie Ankerstjerne, der har betalt 600 kroner for hårekstensions som aldrig blev leveret af den 23-årige.

Maiken Lund Pedersen er slet ikke alene om at være blevet snydt. På et år er antallet af bedragerianmeldelser i Nordjylland steget eksplosivt. Sidste år var der cirka 800 anmeldelser og i år ser tallet ud til at stige til omkring 1200.

- Det er hurtige og lette penge ved et enkelt klik eller to. Det er nem måde at snyde andre på og mange af sagerne opdager politiet sikkert slet ikke, fordi de ofte ikke bliver anmeldt, når det er små beløb, siger lederen af afdelingen for økonomisk kriminalitet hos Nordjyllands Politi, Jørgen Birger Jensen.

Maiken kan godt undvære de 200 kroner, men tilliden til private sælgere på nettet er væk.

- Der er mange sælgere der er helt reelle og det er synd at det går ud over dem, men jeg har ikke tænkt mig at bestille en barnevognspude på nettet igen, siger Maiken.