02:15

Foto: Marie-Ane Buus Simonsen

Foto: Marie-Ane Buus Simonsen

1 af 3

Nordjyder byder flygtninge velkomne

Hundredevis af nordjyder mødtes lørdag i Karolinelund i Aalborg for at sige velkommen til de flygtninge, der kommer til landet og for at samle tøj ind til flygtninge både i Nordjylland og i Syrien.

Arrangementet er stablet på benene af Malou Dalhoff og blev planlagt for kun få dage siden. Malou Dalhoff opdagede, at der rundt om i Europa længe har været planlagt lignende arrangementer, men at der i Nordjylland ikke var nogen planer om at byde flygtninge velkommen. Så hun satte sig for at gøre noget ved det. Og det viste sig at være en god ide.

- Jeg er rimelig chokeret. Altså på en god måde over, at der er mødt så mange op. Og det var sådan lige på og hårdt, altså lige fra det begyndte til nu. Jeg ved, at der er mange i min omgangskreds, der har en anden mening omkring den her debat om flygtninge, og så synes jeg det er vigtigt at få vores mening frem. Altså at vi også oppe i Nordjylland og Aalborg byder folk velkomne, siger Malou Dalhoff.

20 frivillige knoklede hele lørdag for at tage i mod de mange donationer, der strømmede til. En af dem er Maria Møller Jensen. Hun tog selv kontakt til Malou og spurgte, om der var noget, hun kunne hjælpe med. Det var der, og hele dagen havde hun travlt med at få tøjet sorteret i de rigtige sække.

- Det er overraskende, og det er faktisk rørende på rigtig mange måder. Alle de donationer vi får og alt det tøj. Det er helt vildt, siger Maria Møller Jensen.

De mange donationer bliver enten givet til flygtninge, der ankommer til aalborg eller sendt afsted til Syrien.

- Jeg synes det er et godt initiativ. Det er godt vi kan stå sammen og hjælpe dem, der har brug for det, siger Leila Deen.

Malou er godt tilfreds med arrangementet, og selvom det har krævet meget tid og arbejde, synes hun, det er det hele værd.

- Vi kan give folk noget tøj, som de ellers ikke ville ha, og bare det at folk giver, synes jeg er fantastisk. Og hvis jeg skal stå her til klokken elleve i nat og sorte, så skal jeg med glæde gøre det, siger Malou Dalhoff.