Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit Hansen deltog i turen. Foto: Jesper Christiansen

Foto: Jesper Christiansen

Foto: Jesper Christiansen

Foto: Jesper Christiansen

Foto: Jesper Christiansen

Foto: Jesper Christiansen

Foto: Jesper Christiansen

1 af 7

Nordjyder cykler for mental sundhed

Flere steder i Nordjylland blev der tirsdag cyklet for at skabe opmærksomhed på mental sundhed, også kendt som Sindets Dag.

Tirsdag er det Verdens Mentale Sundhedsdag også kendt som Sindets Dag. Det bliver markeret mange steder landet over. Et af initiativerne er cykelture på ti kilometer i 20 danske byer for psykisk sårbare.

Turene er en kulmination på projektet ”100 km for mental sundhed”, hvor mennesker med angst, skizofreni, depression eller andre psykiske vanskeligheder har cyklet 100 kilometer frem mod Verdens Mentale Sundhedsdag.

Der var tilmeldt 733 personer til cykelturene på landsplan, og både i Aalborg, Frederikshavn og Hjørring var der mødt nordjyder op for at cykle de ti kilometer. Frederikshavn blev landets største cykelarrangement med flest tilmeldte. Her cyklede 133 frederikshavnere for mental sundhed.

Cykling er sundt, også for psyken. Målet med projektet er, at flere med psykiske vanskeligheder kommer ud og cykle regelmæssigt, og oplever cyklen som et middel til både transport og gode oplevelser.

Det er Dansk Arbejder Idrætsforbund og Cyklistforbundet, der sammen med Psykiatrifonden og SIND står bag initiativet.

Herunder kan du følge turen i Frederikshavn, som TV2 Nords reporter Jesper Christiansen tog med på: