LIGE NU:

Nordjyder dropper toget

Nordjyderne vælger i højere grad at droppe toget og køber sig i stedet til et lift hos fremmede, når de skal hjem til jul.

Samkørsel er nemlig blevet en populær transportform i juledagene, lyder det fra samkørselsservicen GoMore. For eksempel på strækningen Aalborg-Aarhus.

- Bare på tirsdag forventer jeg, at der er 300 mennesker, der fragter sig til Aalborg via vores service, siger direktør Matias Møl Dalsgaard til DR Nordjylland.

Med GoMore kan folk via internettet købe et lift hos privatpersoner. Og det er billigere end at tage toget. Turen Aalborg-Aarhus koster mellem 50-60 kroner, hvor en togbillet koster næsten 200 kr.

Ifølge Matias Møl Dalsgaard er interessen for et fremmed lift især stor i juledagene.

- Vi har cirka 50 procent mere trafik i juledagene, end vi har på normale dage, siger han.

Ifølge Niels Agerholm, der er trafikforsker på Aalborg Universitet, så er der flere grunde til, at samkørsel er et hit - både i jule- og hverdagene.

- Vi har været igennem en lang finansiel krise, så der er blevet mere fokus på at spare penge. Og så det er jo væsentligt hurtigere end at tage toget, fordi man i hver ende af togturen har en eller anden form for transport til og fra stationen, som ofte er meget lidt fleksibel, hvis det er med kollektiv trafik, siger han til DR Nordjylland.