Foto: Lone Vad Dam

Nordjyder forventes at købe julegaver for 312 mio. kr. på nettet

En undersøgelse lavet af Kantar Sifo for PostNord viser, at nordjyder forventes at købe julegaver for 312 millioner kroner i år.

Julehandlen på nettet vokser stadig, og i år forventes det, at borgerne i Region Nordjylland køber julegaver for hele 312 millioner kroner på nettet. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Sifo har lavet for PostNord.

- Vi kan se, at det høje shoppegear fortsætter efter Black Friday, og at danskerne i stigende grad benytter sig af muligheden for at bestille julegaverne online, siger Jørgen Fischer, der er e-handelsrådgiver i PostNord i Danmark.

I Region Nordjylland forventes hver af de borgere, der nethandler deres julegaver, i gennemsnit at bruge 1.485 kroner. Undersøgelsen viser også, at det især er tre slags gaver, der bliver lagt under juletræet i år.

- Nu kan det godt være jeg får afsløret for meget, men det er især tøj og sko, elektronik til hjemmet og bøger, vi vil se under juletræet i år, siger Jørgen Fischer.

PostNord har rustet sig til at skulle håndtere rekordmange pakker ved at åbne 100 nye posthuse, indsætte 400 ekstra pakkebiler og sætte 250 julenisser til at hjælpe med sorteringen i de seks pakketerminaler og to brevterminaler.