Nordjyder gider ikke tennis - de vil svømme

Nordjyderne vil hellere svede i svømmebassinnet end på tennisbanen. De nordjyske svømmeklubber slår lige nu medlemsrekord mens tennisklubberne nu har mistet medlemmer 10 år i træk.

Træning i Aalborg Svømmeklub lørdag formiddag. Basinnet er fyldt til randen, for klubben fik sidste år 140 nye medlemmer. Svømmeklubben har haft så stor succes, at der har været en venteliste.

- Jeg tror det er fordi forældrene gerne vil, at deres børn lærer at svømme, og så tror jeg også det betyder meget at vi har Mie Østergaard Nielsen, der har kvalificeret sig til OL, siger Tom Lorentzen der er bestyrelsesmedlem i Aalborg Svømmeklub.

Oppe på land i Aars Tennisklub kunne det godt være sjovere. Klubben har mistet omkring 100 medlemmer over de seneste år.

- Det er ærgerligt, at der ikke er flere medlemmer i klubben. Det kan være svært at finde en at træne med, men jeg ved at der bliver gjort rigtig meget for at trække nye medlemmer til, og jeg tror også det hjælper, siger Nadine Buljubasic, der spiller i Aars Tennisklub.

Siden 2005 har de nordjyske svømmeklubber oplevet en medlemsfremgang på mere end 3100. I samme periode har tennisklubberne mistet mere end 1300 medlemmer.

Den såkaldte Wozniackieffekt er aldrig slået igennem i Nordjylland. Tennisklubberne har mistet medlemmer 10 år i træk.

- Jeg så rigtig gerne at vi kunne tage os sammen her I Nordjylland, så vi kunne få flere tennisspillere. Det betyder også at vi ikke skal køre så langt, når vi skal spille kampe. Vi kan bedre mødes lokalt, siger Poul Erik Pedersen, der er formand for Aars Tennisklub.

I Aalborg drukner svømmeklubben i succes. Klubben har ligefrem haft en venteliste.

For at lokke nye spillere til Aars Tennisklub får alle nye medlemmer en gratis ketcher, og så vil klubben satse mere på pensionister. Det har indtil videre givet 20 nye medlemmer i år. Men tennisklubberne har ingen planer om at lave hvervekampagne foran svømmehallerne.