08:02

Foto: Ivan Johan Hansen

1 af 2

Nordjyder gør alt for dyrene

Nordjyderne gør meget for deres firbenede venner. Hunden bliver blandt andet sendt til svømning og nu også til behandling på gåbånd i vand.

Mandag besøgte TV2/Nord Cathrina Kjær Sørensen fra Hjørring Dyrehospital, der har fået anskaffet sig det såkaldte Water Walker, som er et gåbånd i vand. Gåbåndet hjælper med at styrke og genoptræne hunden.

- Båndet kan bruges til for eksempel hunde, som har været igennem en knæoperation, eller til genoptræning, hvis de har fået en skade. Slidgigt kan den også gøre underværker for, fortæller Cathrina Kjær Sørensen.

Cathrina har ugentlig hendes egen 10 år gamle labrador Oliver med på gåbåndet. Båndet hjælper på Olivers ryg, og kan forebygge mange problemer, fortæller veterinærsygeplejeske Cathrina Kjær Sørensen.

Hundeejer Lone Jensen har taget sin vandglade labrador Aqua med til behandlinger hos Hjørring Dyrehospital. Lone Jensen har haft Aqua med til træningen seks gange, og Lone Jensen kan klart se en forskel på Aquas hofter.

- Det er, fordi at han har to rigtig, rigtig dårlige hofter. Han har noget medfødt hoftedysplasi. Det blev så opdaget, fordi at han var blevet lidt halt, fortæller hundeejer Lone Jensen.

- Han kunne få smertestillende, men det vil jeg godt undgå at give den. Jeg mener, at det bedre at give den noget kontrolleret motion, siger Lone Jensen.