Nordjyder kåret til Årets Slangetæmmer og Årets Indpisker
Foto: Cyklistforbundet
Der er to nordjyder blandt landets sejeste cykelpendlere.
Cyklistforbundet kårer årets sejeste cykelpendlere - to af dem er fra Nordjylland: Årets Indpisker og Årets Slangetæmmer.
Cyklistforbundet har fundet vinderne i konkurrencen om at blive Danmarks sejeste cykelpendler. Kampagnen kørte i hele maj måned, hvor deltagerne fra hele landet kørte cykelstierne tynde.
Kampagnen 'Vi cykler til arbejde' er Danmarks største motionskampagne med omkring 100.000 deltagere fra flere end 6.000 arbejdspladser i hele landet.
Nu er deltagernes mange tusind cykeldage ved at blive talt op, og mens man venter, har Cyklistforbundet fundet vinderne i deltagernes egen særkonkurrence om at blive Danmarks sejeste cykelpendlere.
- Deltagerne har nominereret hinanden som årets sejeste cykelpendlere i ti meget forskellige kategorier. Ud fra de mange nominerende kollegaer, har vi valgt nogle, som på hver sin måde har bidraget med særlig entusiasme, kreativitet og energi til at de selv og holdet har fået flere kilometre i benene, siger Maria Bech, kommunikations- og kampagnechef i Cyklistforbundet.
Blandt de 10 vindere er to nordjyder:
Årets Indpisker blev Michael Christensen fra Aalborg Lufthavn, og Årets Slangetæmmer blev Svend Steensen fra Nykredit i Aalborg.
De ti vindere er alle blevet nomineret af deres kollegaer til titlen og får - sammen med æren og en pokal med navn og titel - en solcelledrevet cykellygte designet af Olafur Eliasson og en Vi cykler til arbejde T-shirt.
Årets Indpisker: Michael Christensen fra Aalborg Lufthavn
Michael er årets indpisker pga. sit store engagement og entusiasme. Ifølge hans kollegaer var han allerede 2-3 måneder før kampagnestart ude med tilmeldingsblanketter og opsange til alle om at melde sig til. Michael har desuden sørget for at motivere sine kollegaer ved at stable interne konkurrencer og præmielodtrækninger på benene.
Årets Vaneknuser: Michael Holm Krabbe fra Rambøll i Aarhus.
Michael er kåret som årets vaneknuser, da han bor 2 km fra sin arbejdsplads, men indtil kampagnestart har undskyldt sig med ”det kan jo ikke betale sig at starte cyklen for den korte strækning”. I maj har han cyklet hver dag og er ifølge sine kollegaer derfor en vaskeægte vaneknuser.
Årets Cyklon: Jonas Prehn fra Region Hovedstaden i Hillerød.
Jonas er ifølge sine kollegaer en venlig cyklon, der sætter sit eget høje cykeltempo ned, så kollegaerne kan følge med på vejen hjem fra arbejde.
Årets Fyrtårn: Kirsten Herskind fra Frie Skolers Lærerforening i Risskov.
Kirsten har vundet titlen som årets fyrtårn for at gå forrest og for at opmuntre til at cykle på arbejde. Ifølge kollegaer får hun hvert år flere op på cyklen bevæbnet med charme, venlighed, lokkemad og godt humør.
Årets Viking: Grethe Grundsøe fra Odense Universitetshospital. Grethe er årets viking. Hun er 71 år, møder kl. 5 om morgenen og cykler til arbejde hver dag året rundt, i al slags vejr 10 km frem og 10 km tilbage. Ifølge kollegaer kan Grethe slet ikke huske, hvornår hun sidst tog bussen.
Årets Slangetæmmer: Svend Steensen fra Nykredit i Aalborg.
Svend kan kalde sig årets slangetæmmer for sin storartede viden om alt fra indsyede slanger til optimale dæktryk. Ifølge kollegaer kan man ikke forstille sig, at en midaldrende lettere grå IT-mand kan rumme så meget viden om cykler og cykelløb.
Årets Konditor: Åsa Lindberg fra Bispebjerg Hospital i København
Åsa er kåret som årets konditor for at støtte arbejdspladsens holdånd med hjemmebagt brød, kage og tærte, frugt fra egen have og opskrifter til alle på holdet.
Årets Fighter: Frede Schmidt fra Danfoss i Nordborg.
Frede er kåret som årets fighter for at punktere syv gange på samme tur på vej hjem fra arbejde. Ifølge hans kollegaer havde han stået derude endnu, hvis ikke han var løbet tør for lapper og slanger.
Årets Kilometersluger: Mona Hjarsø fra Norddjurs Kommune
Mona har vundet titlen som året kilometersluger. Hun blev nomineret af sine kollegaer for at runde tusind kilometer, men er ved kampagnens afslutning op på hele 1520 kørte kilometer til og fra arbejde.
Årets Svane: Anette Peo Pedersen fra Arbejdsskadestyrelsen i København Ø
Anettes kollegaer har nomineret hende for at skifte bussen ud med cyklen. Fra at have brokket sig over skubben og masen i bussen, cykler hun nu på arbejde i den friske luft og glæder sig over, at hun på cykel kommer meget hurtigere på arbejde.