To nordjyder klar til VM i kvindehåndbold

Foto: TV2/Nord

Stjerneplaymaker Lærke Møller fra FC Midtjylland og en håndboldopdragelse i Aalborg er udtaget til VM i Brasilien. Hun får nordjysk følgeskab af Stine Jørgensen fra Aalborg DH.

Aalborg DH's topscorer i ligaen Stine Jørgensen, har altså fået den sidste plads i bagkæden. Dermed har hun profiteret af meget spilletid hos en klub i midterfeltet af ligaen - i modsætning til en af hendes direkte konkurrenter til pladsen, Anne Sophie Okkels fra Randers HK, der frister en tilværelse på bænken. 

De 16 navne i Jan Pytlicks VM-trup blev offentliggjort her i eftermiddag. Ud over de to bagspillere med nordjysk baggrund, er der blevet plads til tre målvogtere og tre stregspillere.

Det har muligvis kostet nordjyske Kristina Bille Hansen, som idag spiller i Krim Ljubliana pladsen på højre fløj. Her er har landstræneren nemlig kun udtaget Maibritt Kviesgaard fra FC Midtjylland.

Landsholdet spiller tre landskampe i næste uge, som VM-optakt. Kampene spilles i Horsens, Odense og Kjellerup. Truppen rejser til Brasilien søndag den 27. november.

Forsiden lige nu