LIGE NU:

Nordjyder og blomsterhandlere er vilde med Mors Dag

Der bliver langet buketter i massevis over disken i hele Nordjylland i anledning af Mors dag.

Blomster, chokolade og masser af kærlighed rettet mod ens mor. Det er hvad Mors Dag byder på, men det er ikke kun mødre, der klapper i hænderne over dagens højtid. Blomsterhandlerne har det i denne weekend herligt.

- Vi står over hovedet ikke stille i denne weekend. Vi er fire i kassen og fire til at binde blomster bagved, og ingen har stået stille, siger Henriette Mørch Larsen, der arbejder ved Kass Blomster.

Mor skal forkæles på denne dag. Det bekræfter blomsterhandlen. Det er nemlig ikke de små buketter, som vi køber. På denne dag vil selv nærige nordjyder gerne betale en smule ekstra for at forkæle deres mødre.

- Jeg har en rigtig, rigtig god svigermor, der hjælper os rigtig meget, så det er fuldt fortjent, at hun får denne blomst i dag, siger Mads Koch Hansen.

I blomsterbutikken i Kaas betyder det, at de langer otte gange så mange buketter over disken som på en aldmindelig dag. Det blomstrende salg er noget, der glæder i butikken.

- Mors dag er en god dag. Vi hygger os i butikken, når vi er så mange, men der skal også løbes nogle kilomter og bindes nogle buketter, siger Henriette Mørch Larsen.