LIGE NU:

Nordjyder på vej til Grækenland: - Vi har hævet Euro, masser af Euro

Nordjyske turister fortsatte i dag med at flyve på charterferie i Grækenland, selvom landet i går stemte nej til den internationale gældsaftale.

Aalborg Lufthavn her til eftermiddag. 12 medlemmer af Familien Vestergaard fra Brovst er lige ved at tjekke ind til deres længe ventede sommerferie til Rhodos. Men det er ikke helt uden bekymringer.

- Vi er meget spændte på det. Vi har hævet masser af penge, fortæller Bodil Vestergaard.

På det græske fastland er der butikker, der ikke længere har mad på hylderne, men ifølge direktøren fra SunCharter, der kom hjem fra Kreta i nat, så er det ikke noget turisterne på ferieøerne mærker noget til.

- Det eneste jeg oplevede der var forskel på, der var at når man går ud på en restaurant, så spørge de om man kan betale med kontanter. Hvis man siger nej til det, så kan man stadig betale med sit kreditkort, fortæller direktør ved SunCharter, Søren Kjellerup.

Flere rejsebureauer melder at salget af rejser til Grækenland er gået helt i stå. Derfor bliver priserne sat ned. Hos Flere bureauer kan man komme til Grækenland fra 2000 kroner.

- Førhen var det jo Bulgarien, der var den billigste destination, men nu vil folk gerne betale 1000 kroner mere for at komme til Bulgarien end til de græske øer. Så priserne i markedet på de græske øer er dumpet rigtig meget, siger Søren Kjellerup

Krisen i Grækenland kan måske munde ud i en strejke, der betyder at familien Vestergaard får svært ved at komme hjem fra ferien igen, men det tager de men det gør ikke så meget.

- Jeg er ikke så bekymret. Jeg skal nok komme hjem, og en ekstra lang ferie kunne da godt være sjovt, siger Tina Vestergaard.

25_seconds

play Fik en god idé: Lokalsamfundet bakker op om 10-årige Williams store planer

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

PH 260221 Skoler klar til test Still

play Skoler gør klar til test: - Hvis man ikke bliver testet, medfører det fravær

25_seconds

play Fik en god idé: Lokalsamfundet bakker op om 10-årige Williams store planer

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

Til forsiden

Til forsiden