Nordjyder river alkoholfri gin ned af hylderne

Nordjydernes favoritdrink er en gin og tonic. Og selv en alkoholfri version bliver flået ned i indkøbsvognen.

Det er blevet så populært med en GT på de nordjyske kakkelborde, at de nordjyske producenter har svært ved at følge med. 

Anders Skotlander laver i samarbejde med Anders Bilgram en ny gin med det mundrette navn 'Herbie Virgin' - en alkoholfri gin, som bliver produceret i Store Vildmose ved Aabybro. Og den er blevet så populær, at flaskerne er revet væk, før de når at komme på hylderne i butikkerne. 

Den nye alkoholfrie gin rammer plet hos dem, der elsker en sundowner og skal køre hjem, har en baby i maven eller ikke kan tåle alkohol. 

Men det har ikke været let at lave en gin, der skal destilleres på vand. For én ting er almindelig gin med procenter - noget andet er en alkoholfri gin, der skal laves på vand. Det har nemlig været en stor udfordring at finde den helt rigtige smag. 

- Så længe, det er vand, vi destillerer, kan alle i princippet gøre det. Det svære er at få det til at smage godt. Det har taget et stykke tid at udvikle en smag, der er god, og så er der også det med konserveringen efterfølgende. Den kan være svær, fordi alkohol konserverer, og vand ikke konserverer, men i princippet kan man godt lave en form for urteudtræk derhjemme, Anders Skotlander. 

Den alkoholfrie drik blev udsolgt på 14 dage, og lageret melder fortsat udsolgt - på trods af, at de har forproduceret 1.400 alkoholfrie ginflasker. 

Fakta om Herbie Virgin

  • HERBIE VIRGIN er produceret hos Nordisk Brænderi i Nordjylland hvor urter og vand fra egen boring bliver destilleret på små kobberkedler.
  • Ved destilleringsprocessen trækkes smagen optimalt ud af de nøje udvalgte krydderier og resultatet bliver en ny type produkt, der er helt uden alkohol.
  • HERBIE VIRGIN er Danmarks første alkoholfrie alternativ til gin. Destilleret med en række botaniske urter, som giver din alkoholfrie “G&T” både smag og duft.
    Den alkoholfrie drink har også lige været nomineret som en af de bedste innovative ideer til World Beverage Innovation Awards 2017.

Seneste nyt

fra Nordjylland