LIGE NU:

Nordjyderne bedst gennem 2011

Nordjylland er den region i Danmark, hvor boligejerne kom bedst igennem 2011. Priserne på villaer er faldet 0,8% heroppe, mod 6% på landsplan.

Med næsten uforandrede boligpriser i 2011 er Nordjylland suverænt den region i Danmark, hvor boligejerne er kommet bedst igennem det forgangne år. Handelsprisen på villaer i Nordjylland er i gennemsnit faldet 0,8 procent i løbet af 2011, mens faldet på landsplan har været på over seks procent. Det viser en ny opgørelse fra Spar Nord baseret på tal fra Boligsiden.

Værst ser det ud i hovedstadsområdet, hvor boligejerne har fået skåret 8,2 procent af boligværdien i perioden.

Forklaringen bag, at Nordjylland klarer sig bedre end resten af landet, skal ifølge Spar Nords cheføkonom Jens Nyholm findes i de generelle økonomiske forhold i Nordjylland.

- I Nordjylland svinger økonomien generelt mindre end i resten af landet. Når københavnerne oplever galoperende boligpriser, oplever vi i Nordjylland en mere flad udvikling, og det gør sig også gældende nu, hvor resten af landets boligpriser er på vej ned, mens boligmarkedet er mere stabilt her, siger Jens Nyholm.

- De positive arbejdsløshedstal fra Nordjylland, som vi fik i sidste uge, kan også være en forklaring på, at det nordjyske boligmarked klarer sig relativt fornuftigt. For når færre personer stiller sig i arbejdsløshedskøen, er det med til at holde en hånd under boligmarkedet, slutter han.