LIGE NU:

Nordjyderne er vilde med at tippe politiet

Nordjyllands Politi har udviklet en app, som gør at nordjyderne nemt kan tippe politiet med deres telefon eller tablet. Det gør mange brug af.

Det er blevet nemt at tippe politiet, og det gør mange nordjyder brug af. Siden Nordjyllands Politi for et år siden sendte politi-app'en på gaden, har flere end 900 tippet politiet via applikationen.

- Vi synes, at det er mange. Da vi kun havde tip-funktionen på vores hjemmeside, var det meget få, der tippede os. Nu får vi pludselig i omegnen af to-tre stykker om dagen via app'en, siger Elsemette Cassøe, politidirektør ved Nordjyllands Politi.

Det er typisk færdselsforseelser, mistænkelige personer og køretøjer samt salg af stoffer, politiet får tip om via app'en.

- Vi har i flere tilfælde slået til mod adresser, hvorfra der er blevet solgt stoffer - og det er ransagninger, der ikke ville have været mulige uden de tip, vi får ind via app'en, siger Elsemette Cassøe.

Nordjyllands Politi modtog 905 tip via app'en fra 3. februar 2014 til 3. februar 2015. Politi-app'ens popularitet er stigende. Siden december sidste år er applikationen blevet hentet 115.000 gange.