Efter gudstjenesten i Fjerritslev blev der serveret champagne og kransekage. Foto: Daniel Mikkelsen

Nordjyderne holder fast ved folkekirken

Medlemsflugten har ikke for alvor fået fat i. 84 procent af nordjyderne er stadig medlem af folkekirken.

2016 var et hårdt år for den danske folkekirke. Antallet af udmeldelser nåede nye højder, og medlemstallet rasler ned over hele landet. Sidste år nåede medlemsprocenten for hele landet ned på 76,9 procent. Nu ligger den en procent lavere på 75,8.

Og den tendens vil sandsynligvis fortsætte i 2017.

Men ikke i Nordjylland. Ifølge den nyeste tal fra Dansk Statistik løber nordjyderne ikke helt så hurtigt, som det er tilfældet i store dele af resten af landet. Derimod holder nordjyderne fast i folkekirken.

84 procent af nordjyderne er pr. 1. januar 2017 medlem af folkekirken, og det er et pænt stykke over landsgennemsnittet, som ligger på 75,8 procent.

I det hele taget ligger Nordjylland over alle andre landsdele, når det kommer til at holde fast ved det kristendommen. Her indtager Region Hovedstaden sidstepladsen over antal medlemmer af folkekirken. Kun 64 procent af regionens 1,8 millioner borgere betaler kirkeskat.

Mest trofaste er kirkegængerne i Brønderslev og Læsø kommuner, som topper den nordjyske statistik med hver 88 procent, der stadig er medlem af folkekirken. Den laveste procent skal til gengæld findes i Aalborg Kommune, hvor medlemsprocenten ligger på 80.

Medlemsprocenter i de nordjyske kommuner

Brønderslev   88 procent
Frederikshavn   85 procent
Hjørring   86 procent
Jammerbugt   87 procent
Læsø   88 procent
Mariagerfjord   86 procent
Morsø   84 procent
Rebild   87 procent
Thisted   85 procent
Vesthimmerland   86 procent
Aalborg   80 procent