Nordjyderne kommer græsplænen til undsætning: Sådan slipper du for gåsebiller

Foto: Astrid Vittrup Groth (Facebook)

TV2 Nord er blevet invaderet - af gåsebiller. Derfor spurgte vi nordjyderne, hvordan vi slipper for dem og nu har vi modtaget 120 gode forslag.

Vand og porcelæn. Så kort er tjeklisten, når du skal gøre dig klar til at kæmpe mod de gåsebiller, der mange steder har indtaget græsplænerne.

Således også på TV2 Nord, hvor vores plæne er en hel del mere levende end normalt. Det myldrer med gåsebiller, og vi vil gerne være dem foruden. Derfor spurgte vi nordjyderne om gode råd, og man må sige, I leverer. To minutter efter, vi stillede spørgsmålet, kom første svar: Høns!

Siden er 119 kommentarer kommet til og den mest populære løsning tager udgangspunkt i den korte tjekliste.

Astrid Vittrup Groth skriver:

- En dyb hvid tallerken med vand - det tiltrækker og dem. De dør efter lidt tid og så er der buffet for fuglene.

Astrid understreger i sin kommentar, at tallerkenen skal være hvid, og så sender hun billedligt bevis på at løsningen virker.

Løsningen er billig, og det ser bestemt ud til, de virker, men nordjyderne er kreative mennesker, så der kom selvfølgelig mange flere forslag.

Flere lader deres børn indfange billerne, og aflønningen er i flere tilfælde is.

- Vi har prøvet med hvidløg og hvad andre gode råd der findes. Men den her er den mest effektive måde, skriver Mette Bjerre Højer, der er blandt dem, der sætter børnene ind mod plagen.

Og så er der Birgitte Elberling Hauge, der har været heldig at en er flyttet ind i nærheden. Fuglen rydder græsplænen og tilbage står Birgitte bare med et spørgsmål: Hvordan avler man spætter?

Se alle de gode forslag, til at komme gåsebille-plagen til livs og kom også gerne med dit eget.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

DET VRIMLER MED gåsebiller i græsset ved TV2 Nord. Har du et godt råd mod bæsterne til os og andre i samme situation?

Posted by TV2 Nord on Tuesday, June 9, 2015

Forsiden lige nu