Foto: Arkiv

Nordjyderne sparer ikke på julegaverne

Man kan godt glæde sig, hvis man holder jul med nordjyder. Der bliver ikke sparet på noget og i Hirtshals er julesalget stigende i forhold til sidste år.

Det ville være oplagt at spare på julegaverne i en krisetid. Men det gør man ikke i Hirtshals.

- Til jul der skal den bare have max gas. Det skal den altså. Det skal være som det plejer. Og så må vi tage det efter jul, siger julehandlende Helle Hauberg Jensen fra Hirtshals til TV2/Nord.

Over hele linjen har butikkerne mærket en samlet stigning på omkring otte procent i forhold til sidste år.

- Vi har haft en god julehandel i år. Det har kørt lidt op og ned, og vi har været i tvivl, om vi ville nå tallene, men det tegner sig godt, siger Anette Brix, der er daglig leder i Kop og Kande i Hirtshals.

- Det går rigtig godt. Vi har haft et rigtig godt salg i år. Vi ligger lidt over sidste år, vi er meget tilfredse, siger Henrik Andersen, ejer af tøjbutikken Andersen i Hirtshals.

- Vi har haft en lidt sløj start i december, men det er da kommet så rigeligt igen, siger Jørgen Jensen, ejer af Kaj Jensen Ure til TV2/Nord.

Handelschefen er glad for, at de handlende ikke vælger at spare sig ud af krisen.

- Vi er begyndt at sige meget i Hirtshals, at det er privatforbruget, der slår udviklingen igang, så det tror jeg, at folk er ved at forstå. Vi er nødt til at få pengene op af lommen og få brugt noget, siger Jens Brændgaard til TV2/Nord.

De største gaver går som sædvanlig til de mindste.

- Den største gave det er nok til børnene. De får for omkring 1000 kroner hver. Så det er meget flot. Og manden får også for lige knap en tusindekroneseddel, så han bliver nok glad, siger Helle Hauberg Jensen til TV2/Nord.