Nordjyderne spiser mindre økologisk

Økologisk mad er alt andet end hverdagskost i det meste af Jylland, mens københavnerne bruger mange flere penge på økologi end resten af Danmark. Københavnerne bruger fem gange så mange penge på økologi som nordjyderne.

Det viser en ny undersøgelse fra FDB Analyse, der har nærstuderet salgstallene fra Coop's butikker i 2008, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag.

De viser, at hver gang en fynbo bruger 100 kr. på økologi, bruger en københavner hele 326 kr., mens folk i Nordjylland nøjes med 71 kr., og sønderjyderne ligger helt i bunden med 69 kr. Forskellen er endda vokset siden 2007.

Søren Askegaard, professor i forbrugsstudier ved Syddansk Universitet, mener, at det skævvredne økologiske landkort handler om, at man nogle steder i landet opfatter mad som nødvendigt brændstof, mens det andre steder er en del af en livsstil.

- Der er generelt store livsstilsmæssige forskelle i regionerne siger han til Jyllands-Posten.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland