Foto: Christian Henriksen

Nordjyderne strømmer ind i kirkerne

1.4 millioner deltog i gudstjenester og kirkelige arrangementer i Nordjylland i 2015. Det viser tal fra Aalborg Stift, som netop er offentliggjort.

I 2015 blev der solgt 1,1 millioner biografbilletter, de nordjyske museer registrerede 814.030 besøgende, og 105.612 satte sig til rette i sæderne i teatrene.

Til sammenligning fandt hele 1,4 millioner mennesker vej til de nordjyske kirker sidste år. I gennemsnit var der 52 deltagere til gudstjenester og kirkelige handlinger. Så myten om, at kirkerne står tomme, kan aflives, og det glæder biskop Henning Toft Bro.

- Nordjyderne vil deres kirke, det viser tallene med al tydelighed. Der er et imponerende aktivitetsniveau i kirkerne, og især glæder jeg mig over, at børn og unge kommer i stort tal, når vi inviterer dem,” siger biskoppen.

Det er især gudstjenester for børn, unge og familier, der trækker nordjyderne ind for at høre Guds ord. Konfirmationsgudstjenester havde i gennemsnit 175 deltagere sidste år, familiegudstjenester trak 144 deltagere i snit, og børnegudstjenester 134 deltagere. 

Kigger man på ikke-gudstjenestelige aktiviteter, er koncerterne topscorer med et gennemsnit på 99 deltagere, mens foredrag i snit trækker 47 deltagere.

- Vi skal blive ved med at udvikle kirkelivet og give nordjyderne endnu flere anledninger til at komme i kontakt med kirken, siger Henning Toft Bro.

Søndag og torsdag er de mest populære dage i kirkerne. Hver søndag året igennem er der således i snit 8.317 deltagere til gudstjenester og arrangementer. Om torsdagen er tallet 4.956 deltagere hver uge.

I Aalborg Stift har samtlige sogne siden påske 2014 talt alle deltagere til arrangementer og gudstjenester. Ansatte er ikke talt med. Optællingen fortsætter de kommende år.