Nordjydernes Nationalret: Kalvefrikasse med nordjyske råvarer
I Nordjylland Live har vi sat os for at finde Nordjyllands nationalret. I aften fremviser de to sidste semifinalister deres bud på den nordjyske nationalret.
Se den fjerde opskrift af fire i konkurrencen om at blive Nordjyllands nationalret
Nordjydernes Nationalret skal findes i løbet af denne uge, og der er fire deltagere med i kapløbet. De første to blev vist i mandagens udgave af Nordjylland Live. De to sidste er med tirsdag klokken 19.30.
Onsdag bliver vinderen kåret af tre kyndige dommere, og torsdag serverer vi vinderens ret til 40 sultne TV2/Nord-seere.
Den fjerde finalist er Nikolai Ronne. Hun serverer kalvefrikasse med nordjyske råvarer.
Hvis du selv vil prøve kræfter med retten, kan du finde Nikolais opskrift her:
Kalvespidsbryst koges med gulerødder, porretoppe, hele peberkorn, laurbærblade, frisk timian, enebær og hvidvin. Koges mør i cirka 1 1/2 time. Kødet tages op og suppeurter kasseres.
Saucen laves som opbagt med mel og smør og kogesuppe. Tilsættes en slat økofløde og en skefuld sennep, salt og peber.
I saucen tilsættes balancerede små øko-gulerødder og øko-porrestrimler.
Serveres med vildmosekartofler og drysses med dild.
Velbekomme.