Nordjydernes Redaktion: Per gør en forskel for nordjyderne

TV2 Nord er til for nordjyderne og for Nordjylland!

For at sætte en streg under det har mediehuset oprettet en redaktion – Nordjydernes Redaktion – som blandt andet skal beskæftige sig med tip og henvendelser fra ganske almindelige nordjyder, der har brug for hjælp til at få kigget på en sag.

Det er på ingen måde nyt for en af journalisterne på redaktionen, Per Harder Højbjerg. 

Faktisk har den røde tråd gennem hele hans journalistiske karriere handlet om at kulegrave problemer og gøre en forskel for mennesker.

- Jeg kan allerbedst lide at lave de historier, hvor vi kan gøre en forskel for folk – hjælpe folk med få retfærdighed, siger Per Harder Højbjerg.

Per Harder Højbjergs CV er langt, når det kommer til sager gennem årene, hvor hans arbejde har været afgørende for almindelige mennesker.

Det får tilsyneladende ingen konsekvenser, at en værge har solgt en hjerneskadet kvindes sølvtøj og har tømt hendes lejlighed uden at kunne fremlægge bilag for hverken udgifter eller salg. Hverken Familieretshuset eller Dansk Banks Forvaltningsafdeling vil stille ham til ansvar.

Der er noget galt...

- Jeg laver lige nu historier om profesionelle værger – altså folk, der er sat til at passe på nogle af samfundets svageste, der ikke kan tage vare på sig selv. Der foregår ting, som virker mærkelige.

- Jeg har for eksempel lavet historier om en familie, som både kan og vi, men har været gennem tre års kamp, før de endelig fik lov til at blive værge for deres eget familiemedlem. Det skete få uger efter, at TV2 Nord gik ind i sagen, fortæller Per Harder Højbjerg.

Direkte adspurgt er det også historier om mennesker i klemme, han først kommer i tanke om, når han skal nævne nogle af de sager og historier, han husker bedst.

Det handler om mennesker

- Man bliver ved med at huske de sager, for eksempel den om Thilda, som ved en fejl blev sendt hjem til Cambodja og måtte efterlade sin tre måneder gamle baby i Brønderslev. 

- Eller sagen om Mette, som på grund af lægelige forsømmelser gik rundt og var syg i fem år, før det lykkedes os at få sagen klarlagt og sikre, at hun fik oprejsning og erstatning, fortæller Per Harder Højbjerg.

En anden vigtig sag fra de senere år er den journalistiske serie ”Når psykisk syge dræber”, hvor Per Harder Højbjerg var med til at afdække en lang række uhyggelige sager, hvor psykisk syge nordjyder endte som drabsmænd og -kvinder, fordi de blev tabt i det psykiatriske system.

Nordyderne og TV2 Nord

TV2 Nord ønsker at styrke dialogen med nordjyderne, øge forståelsen for den journalistik, som mediehuset laver, og gennem det synliggøre, hvordan TV2 Nord kan gøre en forskel for nordjyderne og for Nordjylland.

Derfor bringer TV2 Nord af og til nyheder fra egen verden.

Det vil fremgå tydeligt af omtalen, når der er tale om, at TV2 Nord bringer nyheder om TV2 Nord.

Send dit tip til redaktionen

Per Harder Højbjerg håber i sagens natur, at nordjyderne ikke vil tøve med at henvende sig med deres historier, hvis de er fanget i vanskelige sager og situationer.

- Jeg håber jo, at redaktionen kan hjælpe nordjyderne med at sætte spot på steder, hvor systemet svigter – eller hvor reglerne virker mod hensigten, siger Per Harder Højbjerg.

Se mere om Nordjydernes Redaktion og send dit tip til Per Harder Højbjerg her: https://www.tv2nord.dk/tip - eller send en mail direkte til: tip@tv2nord.dk

mobilbanner

Seneste nyt

fra Nordjylland