LIGE NU:

Nordjylland bygger diabetescenter for 800 millioner kroner

Mandag underskriver Region Nordjylland og Novo Nordisk Fonden en historisk aftale om etableringen af et diabetescenter i Nordjylland.

Novo Nordisk Fonden er gået med til at bevillige 800 millioner kroner til etableringen af Steno Diabetes Center Nordjylland. Pengene skal også gå til flere initativer inden for behandling, forskning og uddannelse.

Det oplyser Region Nordjylland i en pressemeddelelse fredag. 

Selvom Novo Nordisk Fonden er gået med til at bevillige pengene til Region Nordjylland, bliver aftalen først underskrevet mandag.

Behandlingen skal bringes ud til patienter i hele regionen

Diabetescentret skal sikre høj kvalitet af behandlingen af diabetespatienter, fortalte regionsrådsformand i Region Nordjylland, Ulla Astman (S), tilbage i februar. 

- Samtidig vil vi forhåbentligt kunne bremse den forventede tilvækst af diabetestilfælde i de kommende år ved at styrke den forebyggende indsats, sagde Ulla Astman dengang til TV2 Nord. 

Planen er, at den nordjyske diabetesbehandling kommer til at foregå tæt på borgeren, og der er desuden fokus på udvikling af digitale løsninger og telemedicin.

- Behandlingsindsatsen skal i videst muligt omfang bringes ud til borgerne, uanset hvor i regionen de bor. Så selv om, Steno Diabetes Center fysisk bliver placeret i Aalborg, betyder det ikke nødvendigvis, at diabetikeren i Thisted får brug for at tage til Aalborg i forbindelse med sin kontakt til sundhedsvæsenet, siger Ulla Astman

Selv om Novo Nordisk Fonden støtter etableringen af centeret, så vil det stadig være Region Nordjylland, der har den fulde kontrol og det fulde ansvar for tilrettelæggelsen af regionens diabetesbehandling. Regionen kommer til at eje data, forskningsresultater, behandlingsmetoder og har det ledelsesmæssige ansvar for centeret

Steno Diabetes Center skal opføres ved det nye Aalborg Universitetshospital.