Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Nordjylland det store sommerferiehit

Ifølge ny undersøgelse er danskerne vilde med at holde sommerferie i Nordjylland.

Tove og John Poulsen fra Kolding er blot to af de turister, som i år lægger vejen forbi Nordjylland. De er på en uges camping hos Jambo Feriepark ved Saltum.

- Jeg synes, der er dejligt heroppe. Dejlig fredeligt, konstaterer Tove Poulsen.

Men de er langtfra de eneste danskere, som i år holder sommerferie i Nordjylland. Ifølge en undersøgelse fra Hotels.com, ligger Nordjylland på en klar førsteplads, når danskerne skal vælge mellem sommerferiedestinationer under hjemlige himmelstrøg - og det kan mærkes i branchen.

Blandt andet hos Jambo Feriepark.

- Vi har en stigning på fire-fem procent i antallet af bookinger, siger marketingchef Christina Egelund.

Hun er da heller ikke i tvivl om, hvorfor Nordjylland er så populær en destination - langt foran eksempelvis Bornholm og København:

- Kig dig dog omkring! Der er jo fantastisk i Nordjylland. Der er højt til himlen og dejlig natur. Vi har nogle af Europas allerbedste campingpladser og vi har fede forlystelsesparker!"

Danskernes lyst til at holde ferie i landsdelen mod nord kommer heller ikke bag på brancheorganisationen VisitNordjylland. For nordjyderne - og ikke mindst deres sindelag - er noget, som hitter hos turisterne.

- Det er vigtigt, når turisterne kommer her, at de føler sig godt taget imod og har en god oplevelse. Både hos turisterhvervet og hos de lokale. Det er noget af det, der gør at de er glade for at komme her og også kommer igen," konstaterer Maria Frandsen, analyse- og kommunikationsmedarbejder hos VisitNordjylland.

Samtidig har danskerne tilsyneladende også en stor kærlighed til den nordjyske natur. Noget, som turistchef Claus Brøndum i Lønstrup kan skrive under på. Her går det årlige antal af sommerhuse, som bliver lejet ud til danske kunder nemlig kun i en retning.

- Det ser rigtig godt ud i forhold til danske kunder. Igennem mange år har vi haft flere og flere hvert eneste år - og den tendens ser ud til at fortsætte i år, siger han.

Tove og John Poulsen har dog endnu ikke besluttet sig for, om næste års sommerferie endnu en gang bliver afholdt nordpå.

- Vi har slet ikke planlagt hvad vi skal til næste år endnu. Vi tager en ferie ad gangen, siger John Poulsen.