Foto: TV2/Nord (Arkivfoto)

Nordjylland godt sted at uddanne sig som læge

Reumatologisk Afdeling på Aalborg Sygehus ligger på førstepladsen på listen over de bedste uddannelsessteder for unge læger. To andre afdelinger på Aalborg Sygehus og en på Sygehus Thy-Mors er med på top 10-listen.

Det er Dagens Medicin, der netop har offentliggjort de unge lægers egen evaluering af uddannelsesstederne. 

Aalborg Sygehus har - foruden Reumatologisk Afdeling på 1. pladsen - Infektionsmedicinsk Afdeling på 6. pladsen og Hæmatologisk Afdeling på 7. pladsen. Medicinsk Afdeling, Sygehus Thy-Mors ligger på 9. pladsen. Og lige uden for top 10 er Kirurgisk Område, Sygehus Vendsyssel med som nr. 13.

- Sygehusene i Region Nordjylland har satset kraftigt på at skabe gode uddannelsessteder for lægestuderende. Satsningen med alle uddannelsespladser fyldt op koster selvfølgelig penge, og det er regionen også klar til at prioritere i fremtiden. Resultatet ser vi nu med utroligt flotte evalueringer, og gode lærepladser gavner rekrutteringen af læger i fremtiden, siger sundhedsfaglig direktør Jens Winther Jensen, Region Nordjylland, i en pressemeddelelse.

Det er første år, at alle uddannelsesregioner deltager i evalueringen, og selvom tallene derfor er sparsomme og resultaterne derfor skal ses i lyset heraf, tager cheflæge Morten Noreng, Aalborg Sygehus' markante placering på top-10-listen som en bekræftelse på, at sygehusets særlige indsats over for de unge læger er helt rigtig.

- Jeg er rigtig stolt af, at de unge læger har bedømt os så godt. Sygehusets afdelinger har nemlig stort fokus på uddannelsen, blandt andet ved at sikre, at der er en ordentlig uddannelsesplan og en dygtig vejleder, en rimelig arbejdsbyrde og at de unge læger bliver taget med på råd. Jeg håber på, at de gode bedømmelser af Aalborg Sygehus kan sikre, at vi får lettere ved at rekruttere læger, siger cheflæge Morten Noreng, Aalborg Sygehus.