LIGE NU:

Nordjylland mindst ramt af tvangsaktioner

Mens antallet af tvangsauktioner nærmest eksploderer overalt i Danmark ser billedet noget anderledes ud i Nordjylland. Nyeste tal viser at antallet kun steget med 14 procent i regionen sammenlignet med for eksempel 391 procent i hovedstaden.

Finanskrisen rammer nu også husejerne hårdt. Flere og flere huse ryger på tvangsauktion over det ganske land. Det eneste område, hvor krisen åbenbart ikke rammer husejerne helt så hårdt, er i Nordjylland.

Danmarks Statistiks nyeste opgørelse over faktiske antal tvangsaktioner viser for Nordjylland en stigning fra 22 i oktober sidste år til 25 i oktober i år og dermed en stigning på 14 procent. I perioden juni-oktober er der en stigning fra sidste år på 108 til i år på 129 og dermed mere end en stigning på 19 procent.

Derimod er antallet nærmest eksploderet i resten af Danmark. I hovedstaden er der sket en femdobling i antallet og resten af Sjælland følger lige efter. I det meste af Jylland er antallet af tvangsauktioner steget med omkring de 50 procent.