Foto: Publicity, Hub North.

Nordjylland og Norge i forretningssamarbejde

Frem til 2021 skal Norge investere massivt i vindmøller. Det giver et væld af samarbejdsmuligheder mellem Nordjylland og Norge.

Olieprisen er faldet drastisk siden 2014, og derfor kigger Norge nu mod nye brancher, arbejdsområder og teknologier, især inden for grøn energi.

Business Aalborg er overbevist om, at Norge og Nordjylland har en masse at tilbyde hinanden, og holder nu for andet år i træk erhvervskonferencen Skagerrak Business Summit, hvor det vil handle om offshore vindenergi og den maritime branche.

Den nordjyske erhvervsklynge Hub North er tovholder for sporet om vindenergi.

- Vi vil gerne sætte fokus på forretningsmuligheder og netværk samtidig med, at vi også gerne vil blive lidt klogere på hinandens kompetencer og vindmølleindustrien i Norge helt overordnet. Det ultimative formål med konferencen er at matchmake nordjyske og norske virksomheder og skabe vækst og resultater, der kan ses på bundlinjen, siger Henrik Wadmann, projektleder i Hub North, der er en del af House of Energy og Business Aalborg.  

Til konferencen kommer blandt andre senior management konsulent med speciale inden for den norske vindmøllebranche, Johnny Aak. Han har indsigt i, hvor danske virksomheder kan få del i den milliardinvestering, som Norge i øjeblikket laver i grøn omstilling.

- Vi er lykkedes med at engagere nogle af de store navne både inden for dansk-norsk samarbejde overordnet og helt specifikt i forhold til vindenergi- og offshorebranchen i Norge. Jeg er sikker på, at alle de tilmeldte virksomheder vil komme hjem med en masse inspiration, kontakter og konkret viden, siger Henrik Wadmann.

Konferencen afholdes den 15. september og er arrangeret i samarbejde mellem BusinessBroen, BusinessAalborg, VisitAalborg, Innovasjon Norge, NHO Agder, Danmarks Ambassade i Norge samt Norges Ambassade i Danmark